Bemutatkozás

Üdvözöllek!

Matola Rudolf vagyok, Strong First Girya instruktor.

Életem során rengeteg sportot kipróbáltam már. Gyermeki próbálkozásaim után mégis egy ideig a konditermi edzésekben találtam magamra, de azután jött az igazi szerelmem, a kettlebell.

Elmesélem, hogyan találtam rá a kettlebellre és váltam a megszállottjává:

2011. nyarán, a pár sarokra lévő szupermarketből cipeltem hazafelé 2 karton ásványvizet. 1 perc cipekedés után már folyt rólam a víz, az alkarom égett, egyszerűen muszáj volt megállnom és leraknom a terhet. Mire hazaértem még 3-szor kellett megállnom, teljesen bedurrant az alkarom és a hátam is.

Nem értettem. Az edzőteremben ekkora súlyok meg sem kottyantak, jó formában voltam, az étkezésem is rendben volt. Ekkor kezdtem el azon gondolkodni, hogy lehet, nem a legjobb utat követem. Nem létezik, hogy nem bírok hazacipelni 2 karton ásványvizet, hogy nevezhetném így magam fittnek és egészségesnek?

Elmeséltem ezt a történetet egy gyermekkori jó barátomnak, aki már ekkor is kettlebell edzéseket tartott, és aktívan kettlebellezett. Jót nevetett rajtam. Rábeszélt, hogy próbáljam ki a kettlebelles edzést, mert biztosan tetszeni fog. Mindig mesélte milyen eredményes és kemény, de sosem hittem neki.

Rászántam magam, gondoltam elvégre itt is súllyal edzünk, adok neki egy esélyt. Elmentem egy kezdő csoportjába és már az első óra után tudtam: megtaláltam azt, ami eddig hiányzott. Az edzés végén levegőért kapkodtam, pedig csak az alapokkal ismerkedtem.
Tudtam, ez kell nekem és ez kell Neked is.

Amíg nem próbáltam ki én is szkeptikus voltam, lengetni egy füles vasgolyót. Mi lehet ebben a nehéz vagy az élvezetes? Megismertem a többi gyakorlatot és eldöntöttem, hogy a lehető legtöbb emberrel szeretném megismertetni ezt a remek eszközt és a vele való edzést.

2013 nyarán sikeres kettlebell edzői vizsgát tettem a StrongFirstTM rendszerében és megszereztem az SFG Level 1 diplomámat. Azóta már nem csak a barátaimnak tartok órákat, de több lelkes sportszeretőnek is. Élvezik az edzéseket és azt, hogy elérik a kitűzött céljaikat.

Mentálisan és fizikálisan is mindig többre törekszem, képzem magam. Hiszem, hogy edzőként így tudok jó példát mutatni a tanítványaimnak és így leszek hiteles a szemükben.

021